APPLE

2019 Teklif çağırısı ile kabul edilen projemiz Türkiye, Romanya, Yunanistan, Litvanya, İspanya, Portekiz olmak üzere 6 ortaklı bir projedir.

PROJE TANIMI

• Lise eğitimi sırasında kariyer planlaması amacıyla yetenekleri doğrultusunda uygun üniversite eğitimine karar vermeleri, üniversite mezuniyetinden sonra öğrenim gördüğü alanlarda gerekli olan yeteneklerini geliştirmeleri ve bu yeteneklerini profesyonel çalışma hayatlarına adapte etmeleri son derece önemli konulardır.

• Bu sebeplerle, İngilizceyi akıcı ve etkili bir şekilde konuşabilme, bilişim teknolojilerini etkin halde kullanabilme ve kültürel farkındalıklara sahip olma gibi çapraz becerilerin de yardımıyla öğrencilerde farkındalık yaratılmalı onların daha donanımlı olmalarına yardımcı olunmalıdır.

• Yapılan anket ve testlerin sonucunda öğrencilerin uygun kariyer amaçlarına yeterince ulaşamadıkları görüldü. Kariyer odaklanmasında geleneksel kalıpların dışına çıkamadıkları ve pek çok kariyer olanaklarını mali endişeler yüzünden düşünemedikleri tespit edildi.

• Amacımız, şu anki değişen ekonomik şartlara göre çapraz becerilerin de yardımıyla en uygun kariyer alanlarını seçmelerinde yardımcı olmaktır. Bu projeyle öğrencilerin öğrenme ufuklarını geliştireceğiz, onları motive edip okul terklerini azaltabileceğiz.

• Okul müfredat programlarında kariyer eğitimi üzerine belirli bir ders olmadığı için Romanya ortak okulumuzun bulunduğu şehirdeki üniversite ile işbirliği ile tüm öğrenciler uzman akademisyenlerden seminer alacaklar.

• Bu proje hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin bilgisayarı ve yeni bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanabilmeleri açısından yararlı olacak. Litvanya hareketliliğinde Proje ortağımız olan bilgisayar teknolojileri meslek lisesinde yeni programlar üzerine seminer ve kurslar alacaklar. Projenin etwinning sayfasını oluşturmadan ve elde edilen bilginin bu sayfada paylaşılmasından Litvanyalı ortağımız sorumludur.

• Yerel işletmelere olan ziyaretlerimizde öğrenciler yerel işletmelerin kuruluşundan bu yana gelişimi, çalışma şartları hakkında bilgi alacaklar. Her ortak okulun Erasmus öğrencileri tarafından hazırlanan anketin uygulanmasıyla hem kendi ülkeleri hem de ortak ülkelerdeki çalışma hayatı ve şartları hakkında bilgi edinecekler.

Özetlemek gerekirse; bu projeyle biz,

• Öğrencilerin kendilerine en uygun mesleği bulmaları için teşvik etmeyi,

• Avrupa'daki iş olanakları hakkında bilgilendirmeyi,

• Takım çalışması,zihinsel çeviklik ve problem çözme gibi yeteneklerini geliştirmeyi,

• Okullarındaki birlik ruhunun en iyi örneklerini paylaşmayı,

• Sosyal ağ platformlarını ve bilgisayar programlarını eğitim, öğrenme ve paylaşma amacıyla kullanmayı genişletmeyi

• Okul terk oranını düşürmeyi,

• Partner ülkeler arasında kültürel farkındalık oluşturmayı ; ülkelerin gelenek ve kültürleri hakkında bilgi edinmeyi

• İngilizce bilgisini geliştirirken bu arada partner ülkelerin dillerini de temel cümle ve ifadelerle hareketlilik süresince konuşabilmeyi ve öğrencilerde o dilleri öğrenme merakı oluşturmayı amaçlıyoruz.

15-02-202415-02-202415-02-202415-02-202415-02-2024

Yayın: 15.02.2024 - Güncelleme: 15.02.2024 22:04 - Görüntülenme: 36