T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / NAZİLLİ - Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi

Cemlo - Doğada Eğitim

Nazilli Sosyal Bilimler Lisesinin İtalya koordinatörlüğünde Slovenya, Litvanya ve Hıratistan ile birlikte hazırladığı ‘’Connect-enjoy mountains & learning outdoors’’ isimli Erasmus K229 projesi 21860 Euro’luk hibe almaya hak kazandı. Doğa eğitimini konu alan proje iki yıl sürecek.

Kendi gözlemlerimiz ve bilimsel çalışmalar gösteriyor ki gençlerin  her geçen gün sanal dünyaya daha fazla yönelmesi onlarda bilişsel ve motor becerilerin azalmasına ve fiziksel ve psikolojik hastalıklara yakalanma olasılığının  artmasına neden oluyor. Bu sebeple, çevremizdeki doğal ve sosyokültürel kaynakları kullanarak öğrencilerin alan tabanlı ve deneysel öğrenmeye katılmalarına ilham verecek bir proje geliştirmeye karar verdik. Projede öğrenciler multidisipliner bir yaklaşımla doğada kalacaklar, öğrenecekler ve kendileri üretecekler. Modern, yenilikçi, etkileşimci yöntemlerin kullanılmasıyla yaratıcı ve eğlenceli bir şekilde coğrafya, biyology, fizik, matematik, tarih, anadil, edebiyati görsel sanatlar gibi farklı disiplilerin konularını öğrenecek aynı zamanda fiziksel aktivitelere katılacaklar. Projede hedef kitle özellikle fiziksel aktivitelere katılım fırsatı olmayan öğrenciler olacaktır. Ancak  sosyal açıdan yoksunluk çeken, mental ve fiziksel rahatsızlıkları olan öğrencilerimiz önceliğimiz olacaktır.

Dağlar, bizi çevreleyen doğa, sürdürülebilir kalkınmanın gerekliliği konusunda farkındalık yaratacak etkinlik ve alan araştırmalarının yapılacağı korunmuş alanlar en önemli motivasyonumuz. Amacımız sadece maddi ve manevi mirası öğrenmek ve kültürel kimlik oluşturmak değil aynı zamanda doğayı koruma, ekoloji, tarihi ve coğrafi varlıklara sahip çıkma konusunda farklı ülkelerden gelen akran gruplarıyla benzerlikler bulma ve yeni bağlar oluşturmalarını sağlamak. Tarihi kentler, antropolojik ve etnolojik değerler, halk edebiyatı, gelenekler, halk oyunları, dans, masallar, coğrafi bağlantılar yoluyla gençlerin iletişim kurmalarına yardımcı olunacak. Ortaklarımızla bu ilgi alanlarında çalışmalar yapmak, gelecek kuşaklara ulaşabilmesi adına çevrenin ve kaynakların korunmasını ve saygı duyulmasını sağlamak,  doğaya dönmenin faydasını  keşfetmek  istiyoruz.

27-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.01.2024 - Güncelleme: 27.01.2024 15:43 - Görüntülenme: 26
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
projeler,