Göçmenler- Refugees

Bakanlığımızca yayınlanan ‘Proje Okulları Yönetmeliği’ doğrultusunda okulumuzda durum analizi yaparak öncelikler belirlendikten sonra  sorun olarak tesbit ettiğimiz alanları projelerle iyileştirmeye çalışıyoruz. Projelerin yazılmasında kendi ihtiyaçlarımız, okul gelişim planı, İlçe ve İlimizin  hedefleri, 2023 Eğitim vizyonu, AB öncelikleri, göz önünde bulunduruyoruz.

Asya ve Avrupa arasında bir köprü görevi gören ülkemiz son yıllarda iyice artan göç dalgasından en fazla etkilenen ülke durumundadır. Sosyal Bilimler Lisesi olarak böylesine ciddi ve gündemi son derece meşgul eden bir duruma duyarsız kalmamak için konu üzerinde çalışmalar yapmak amacıyla Avrupa’dan  ortaklar bulmaya ve bir proje yapmaya karar verdik. Göçmenler konusunda hazırladığımız projede çalışma ortaklarımız doğudan batıya en sık kullanılan ve Balkan Rotası olarak adlandırılan bölge ülkelerinden seçildi. İki yıl boyunca  İtalya, Kuzey Makedonya, Slovenya ve Sırbistan ile  çalışmalar yapacağız.

27-01-2024

Yayın: 27.01.2024 - Güncelleme: 27.01.2024 15:34 - Görüntülenme: 33