Haklarımı da Sorumluluklarımı da Biliyorum

“Haklarımı da Sorumluluklarımı da Biliyorum” adlı projemiz Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yerel projeler kapsamında yürütülmektedir.

Projenin Kapsamı: Lise öğrencilerine hayatları boyunca kullanacakları temel hukuk bilgisinin verilmesi, vatandaşlık ve hak arama bilincinin kazandırılması amacıyla bir dizi konferans, panel, gezi, tanıtım, uygulama, afiş-kitapçık hazırlama, fikir yazıları yazma deneme ve makale yarışmaları faaliyetlerini kapsamaktadır.

Projenin Amacı: Öğrencilerde temel hak ve özgürlükler, demokratik yaşam koşulları ve süreçleri, bir öğrencinin günlük yaşamda karşılaşabileceği hukuki sorunlara karşı bilgi edinme ve hak arama yolları hakkında farkındalık oluşturmak ve öğrencilerin bu süreçler içinde yer almasını sağlamak amaçlanmıştır. Aydın ili ve ülke çapındaki deneme ve makale yarışmaları ile de öğrencilerin temel hak ve hürriyetler üzerine düşünüp yazma süreçlerinde olmaları hedeflenmektedir.

Etkinlikler: 2 Kasım 2022 ve 9 Kasım2022 tarihlerinde Nazilli Adliyesine ziyarette bulunduk. Bu kapsamda Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Murat DİLSİZ, Cumhuriyet Savcıları Sayın Saliha ALTUNTAŞ, Serap YANIKTAŞ ve Osman ALTINTAŞ öğrencilerimize Türk Yargı Sistemi, Hukuk Kariyeri konusunda bilgi vermiştir.

Öğrencilerimiz bu ziyaretler sırasında Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılama süreçlerini fiilen görme imkânı bulmuştur.

Yine bu ziyaretlerimizde Nazilli Sulh Ceza Hâkimi Sayın Serdar KILIÇ öğrencilerimize yargılama süreçleri ve hakimlik mesleği ile ilgili bilgi vermiştir.

6 Aralık 2022 tarihinde Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkına gezi düzenlenmiştir.

Bu kapsamda öğrencilerimize gezi öncesi Çevre Hukuku ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır.

Gezimiz sırasında Karasu ve Kavaklıburun Koylarında çevre temizliği yapılmıştır.

13 Aralık 2022 tarihinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Sayın Ali BİLGENOĞLU tarafından İnsan Hakları / Temel Hak ve Özgürlükler konulu konferans verilmiştir.

Aydın Barosunda düzenlenen ve İstanbul Aydın Üniversitesinden Prof. Dr. Ebru CEYLAN’ın verdiği “Tüketici Hakları” seminerine proje kapsamında katılım sağlanmıştır.

Yine aynı etkinlikte Aydın Barosu Başkanı Av. Anıl YETİŞKİN avukatlık mesleği ve barolar ile ilgili bilgilendirmede bulunmuştur.

5 Haziran 2023’te okulumuzda Av. Ersin OĞUZ, Adli Psikolog Gülsüm Emine OĞUZ ve Adli Sosyal Hizmet Uzmanı Furkan ACARLI yargılama süreçlerinde çocukların hakları ve karşılaşılan sorunlarla ilgili bilgi vermişlerdir.

SUNULAR:

HAKLARIMI VE SORUMLULUKLARIMI BİLİYORUM

meb_iys_dosyalar/09/11/757851/dosyalar/2023_12/07095652_haklarimivesorumluluklarimibiliyorum.pptxmeb_iys_dosyalar/09/11/757851/dosyalar/2023_12/07095652_haklarimivesorumluluklarimibiliyorum.pptx

TÜKETİCİ HAKLARI SUNUMU

meb_iys_dosyalar/09/11/757851/dosyalar/2023_12/07095555_2020tuketicisunumu.pptx