T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / NAZİLLİ - Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi

NASBUF

https://nasbuf19.weebly.com/


NASBUF’19 ( Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi Ulusal Forumu ) adında düzenlenen forumumuz bu yıl ikinci senesinde ve lise öğrencilerine yönelik bir forumdur. Forumumuzun amacı Dünya ve Türkiye’deki ekonomik, teknolojik ve sosyal gelişmelerde öğrenci arkadaşlarımızın ülke sorunlarına olan duyarlılıklarını arttırmak ve onlara bilinç kazandırmaktır. Hedefimiz günümüzde oluşan sorunların objektif bakış açısıyla barışçıl olarak sorunları çözmek, ilerleyen zamanlarda bu tür sorunları ortadan kaldırılmasında ön ayak olmaktır.


•             Genç neslin düşüncelerine ve öz güvenine katkıda bulunacak olan forumumuz Avrupa Gençlik Parlamentosunun liselere indirgenmiş halidir. Bu proje Milli Eğitim bakanlığının desteğiyle ülkemizin farklı şehirlerinde devam etmektedir.


•             Aydın'da bir ilk olan ulusal forumumuz, Türkiye'nin her yerinden gelen 120’nin üstünde öğrenciyi ağırlamıştır. Bu yıl da aynı özveri ile gerçekleştirecek olduğumuz ulusal forumumuzda Türkiye'nin tüm bölgelerinden gelecek olan delegelerimizi bir kez daha ağırlayacağız. Öğrencilerin her türlü bilgiye ve başvuru metinlerine ulaşabilecekleri bir internet sayfamız mevcuttur (nasbuf19.weebly.com).


•             (NASBUF’19) konsepti gündem sorunlarını parlamenter sistem içerisinde tartışmaya yönelik Avrupa Gençlik Parlamentosu’nu (European Youth Parliament) olacaktır. Avrupa Gençlik Parlamentosu, kısaca EYP, farklı bölgelerden farklı kültürlerden gençleri bir araya getiren, ulusal ve küresel güncel sorunların tartışılarak bu sorunlara çözümler bulunmasını sağlamaya çalışan bir gençlik organizasyonudur. EYP’nin hedefi, gençlere farkındalık ve farklı bakış açıları kazandırmak, aynı zamanda sosyal becerilerini geliştirmektir. Kurulduğu tarih olan 1987’den beri birçok bölgesel, ulusal ve uluslararası konferans gerçekleştiren Avrupa Gençlik Parlamentosu, yüz binlerce katılımcıyı bir araya getirerek kültürler arası bir köprü görevi görmüştür ve görmeye devam etmektedir. Bu bağlamda konferansımızın işleyiş ;  3 gün süresince 8 farklı gündeme dayalı, yine öğrenciler tarafından hazırlanmış olan ülke gündemine dair maddelerinin tartışıldığı, her komitede  15’er delegenin 3 gün boyunca sorunları ve çözüm önerilerini sunduğu, konuların bir çözüm taslağında toplandığı ve bu taslağın konferansın son günü Genel Kurul’da tüm komitelerden gelen komite başkanları , gazeteciler ve delegeler önünde  bir meclis formatında tartışmaya açıldığı ve akabinde de delegeler tarafından yapılan oylamayla genel kuruldan geçirilmesi veya kalmasına karar verilmesi şeklinde olacaktır.


•             EYP’nin seçmemizde esas kılan şey; ülkemizdeki Türkçe konferansların çok az sayıda olmasının yanı sıra, siyasete ve etnik değerlere dokunulmadan tarafsızca, şehir içi ve dışından gelen 15-19 yaş grubu gençlerin ülke sorunlarıyla ilgili bakış açılarını geliştirmek, arkadaşlıklar kurmak ve bu sorunlara yenilikçi çözümler bulmalarını sağlamaktır. EYP konferansımız Türkiye’nin çeşitli okullarının katılımıyla 120 delege, 20 öğretmen, 12 gazeteci, 16 komite başkanı, 1 konferans başkanı, 2 editör ve 2 konferans sorumlusu öğretmenden oluşacaktır. Konferansımız tamamen öğrencilerin sorumluluğunda olup maddi ve manevi tüm uğraşlarını büyük bir sorumlulukla yürütecek olanlar öğrencilerdir. Öğretmenlerimizin denetimi altında yürütülen konferansımız 25-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecektir. Programımız 3 gün boyunca devam edecek olup Cuma, Cumartesi, Pazar günlerini kapsayacaktır. .


https://nasbuf19.weebly.com/

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.01.2024 - Güncelleme: 09.05.2024 11:52 - Görüntülenme: 48
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
nazbuf, forum,