TARİHÇE

Okulumuz Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi; 1971 yılında Sümer Ortaokulu; daha sonra 1995-1996 öğretim yılından 2016-2017 öğretim yılına kadar Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi olarak kullanılan okul binasında, 2014-2015 öğretim yılı itibariyle eğitim-öğretim hayatına başlamıştır.

İlk açıldığı yıl 4 şube (120) öğrenci ile başlamış ve sonraki yıllarda 3’er şube (90 ) öğrenci alarak devam etmektedir. Hem erkek hem de kız öğrenci pansiyonları mevcut olup, öğrencilerimizin yarısından fazlası yatılı olarak eğitim görmektedir. İlk mezunlarını 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda verecek olup, hem mezun olacak öğrencilerin üniversiteye yerleşme oranlarının yüksek olması hem de alt sınıflardaki öğrencilerin çalışmalarındaki verimi yükselterek bu yönde bir kurum kültürü oluşturmak hedeflenmektedir. Kuruluşundan bugüne kadar öğrencilerimiz çeşitli sosyal, sportif, kültürel ve bilimsel çalışmalara katılmış ve bazılarına ev sahipliği yapmıştır. Bundan sonraki süreçte de bu çalışmaların sayı ve kalitesini artırarak, katılan öğrenci sayılarını çoğaltarak devam etmek ana hedeflerinden birisidir.

Okulumuz şu anda mevcut binasında 17 derslik, 3 laboratuvar, 2 atölye, 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 kütüphane, 40 kişilik cep sineması, 96 kişilik konferans salonu; öğrenciler için yeterli ve güzel bahçesi ve 390 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 27.01.2024 - Güncelleme: 27.01.2024 17:38 - Görüntülenme: 71

TARİHÇE,