Erasmus Akreditasyonu İşbaşı Gözlem

Okulumumuzdan iki öğretmenimiz Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 2023-2024 Okul Eğitimi kapsamında 14-20 Nisan tarihleri arasında Budapeşte ve Bükreş’de  işbaşı gözlem hareketliliğine katılmıştır.

Projeye katılan personelimizin yurt dışında edindiği yetkinlik ve deneyimler okulumuzun  gelecekteki stratejik gelişimine dahil edilecektir. Alınan eğitimle öğretmenlerimizin Bilgi ve İletişim Teknolojileri konusundaki eksikliklerinin giderilmesi,  yeni metotların derslere entegre edilerek bilgisayar okuryazarlık seviyesinin artırılması planlanmaktadır. E-öğrenmenin yaygınlaşması böylece öğrencilerin daha aktif kılınması, öğrenmenin kolaylaşması ve eğitimde fırsat ve imkân eşitliği sağlamanması öncelik olarak belirlenmiştir.

Bu hareketliliğin şu katkıları sağlaması beklenmektedir:

·         Dijital becerileri ve  mesleki yeterliliklerimizde iyileşme sağlama,

·         Çevrimiçi içerik üretme, kullanma ve paylaşıma açma,

·         Web2 araçlarının kullanımını yaygınlaştırma,

·         Video, grafik, ses dosyaları ile çalışabilme,

·         Etkileşimli tahtayı sadece ekran olarak değil, değişik uygulama ve programlarla en verimli şekilde kullanabilme,

·         Tablet ve akıllı telefon uygulamalarını ders içi ve dışı etkinlikler içine dahil etme.

·         Pedagojide yeni ve farklı yaklaşımları tanıma

·         Öğretmende kişisel tatmin duygusunu, yeni başarılara güdülenmeyi, vereceği eğitim ve öğretimlerde motivasyonu artırma,

·         Kişisel gelişimin ve özgüvenin artması,

·         İletişim kurma, başka bakış açılarını dinlemek ve tecrübelerden yararlanma,

·         Uluslararası düzeyde işbirliğini güçlendirme,

·         Diğer ülkeler hakkında bilgi edinmek, farklı kültürleri tanıma.

·         Tatmin duygusuyla geleceğe yönelik güdülenme,

·         Okulun Avrupa seviyesinde görünürlüğünün artması,

·         Sosyal, dilsel ve kültürel çeşitliliğin öneminin kavranması,

·         AB değerlerine farkındalığın ve hoşgörünün artırılmasını