Akreditasyon Hareketliliğine katılmak isteyen öğrencilere duyuru

2023-2024 ÖĞRETİM YILI

NAZİLLİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ

ERASMUS PROJELERİNE ÖĞRENCİ SEÇİMİ SINAV DUYURUSUDUR

2023-2034 eğitim öğretim yılı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen AB Erasmus Okul ve Eğitim Akreditasyonu kapsamında Mart ayı içerisinde yapılacak olan hareketliliğe katılmak isteyen öğrencilerimizin 9 şubat 2024 Cuma gününe kadar okul idaresine başvuru yapması gerekiyor. 15 Şubat tarihinde yapılacak yazılı  sınavda yeterli notu alanlar arasından  mülakat ve komisyon tarafından belirlenen  kriterlere göre 3 asil, 3 yedek öğrenci seçilecektir. Öğrencilerin belirlenmesinde yabancı dil düzeyleri,  bilişim teknolojilerini kullanmadaki yeterliliği, disiplin, devamsızlık, temsil yeteneği, iletişim becerileri, inisiyatif alma, sorumluluk üstlenme, girişimcilik gibi bireysel özellikler göz önünde bulundurulacaktır. Görev alacak öğrencilerden projenin uygulama, değerlendirme ve yaygınlaştırma aşamalarında aktif olmaları, anketlere katılmaları, broşür,  poster, video, podcast gibi  yüksek kaliteli proje çıktıları oluşturmaları istenmektedir.

Öğrencilerin belirlenmesinde göz önünde bulundurulacak kriterler aşağıdaki gibidir:

·         Yabancı dil düzeyi, dijital beceriler,

·         Disiplin notu, devamsızlık durumu,

·         Akademik başarı, ulusal yarışma ve projelerde gösterilen performans,

·         İdare ve öğretmenlerin ortak görüşü ve önerisi

·         Avrupa Birliği ve Erasmus programlarına ilgisi

·         Arkadaşlarına ve öğretmenlerine saygısı ve iletişimin kalitesi

·         Bireysel beceriler (Dans, enstrüman çalma, teatral yetenekler, sportif faaliyetler)

·         Özgüven, temsil yeteneği, iletişim yeteneği, araştırma ve öğrenme isteği,

·         Kendisini, okulunu, ailesini ve ülkesini olumlu biçimde temsil edebilme becerisi

·         Dezavantajlı aileden, bölgeden gelme

·         Çözüm odaklı olma, inisiyatif alabilme, organizasyon  yeteneği