T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / NAZİLLİ - Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi

Tübitak Bilim Söyleşileri

15.02.2024 Perşembe günü saat 14.00'da Tübitak Bilim Söyleşileri projesi kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Kübra Vural Özbey'in konferansına katıldık. Okulumuz tarafından Belediye Tiyatro Salonunda hazırlanan program 11.sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti.

Konferans, alanında uzman bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedeflemektedir. Bu söyleşiler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak amaçlanır.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Kübra Vural Özbey kariyerini, araştırma konularını, alanındaki yenilikleri ve tartışmaları ilgi uyandıracak bir biçimde etkileşimli olarak dinleyicilere aktardı. Öncelikle kendi deneyimlerinden yola çıkarak bilimsel bir kariyerin nasıl şekilleneceği konusunda merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini hedefledi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.02.2024 - Güncelleme: 23.02.2024 11:20 - Görüntülenme: 74
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
proje, etkinlik,