TÜKETİCİ HAKLARI SEMİNERİ

“Haklarımı da Sorumluluklarımı da Biliyorum” adlı projemiz Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yerel projeler kapsamında yürütülmektedir.

Projenin Kapsamı: Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan bu proje; Milli Eğitim Temel Kanununda geçen “demokrasi bilincinin, yurt yönetimine ait bilgi, anlayış ve davranışlarla sorumluluk duygusunun ve manevi değerlere saygının, her türlü eğitim çalışmalarında öğrencilere kazandırılıp geliştirilmesine çalışılır” hedefi doğrultusunda lise öğrencilerine hayatları boyunca kullanacakları temel hukuk bilgisinin verilmesi, vatandaşlık ve hak arama bilincinin kazandırılması amacıyla bir dizi konferans, panel, gezi, tanıtım, uygulama, afiş-kitapçık hazırlama, fikir yazıları yazma deneme ve makale yarışmaları faaliyetlerini kapsamaktadır.

Projenin Amacı: İlk aşamada Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi ve Nazilli’de adliye teşkilatı, barolar, akademi, ilgili kurum ve sivil toplum örgütlerinden konunun uzmanları tarafından verilecek konferanslar ve panellerle öğrencilerde temel hak ve özgürlükler, demokratik yaşam koşulları ve süreçleri, bir öğrencinin günlük yaşamda karşılaşabileceği hukuki sorunlara karşı bilgi edinme ve hak arama yolları hakkında farkındalık oluşturmak ve öğrencilerin bu süreçler içinde yer almasını sağlamak amaçlanmıştır. Aydın ili ve ülke çapındaki deneme ve makale yarışmaları ile de öğrencilerin temel hak ve hürriyetler üzerine düşünüp yazma süreçlerinde olmaları amaçlanmaktadır.

15-12-202315-12-202315-12-2023

Yayın: 15.12.2023 - Güncelleme: 15.12.2023 09:11 - Görüntülenme: 105