T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / NAZİLLİ - Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi

PROJELER

May

Okulumumuzdan iki öğretmenimiz Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 2023-2024 Okul Eğitimi kapsamında 14-20 Nisan tarihleri arasında Budapeşte ve Bükreş’de  işbaşı gözlem hareketliliğine katılmıştır.

Şbt

2019 Teklif çağırısı ile kabul edilen projemiz Türkiye, Romanya, Yunanistan, Litvanya, İspanya, Portekiz olmak üzere 6 ortaklı bir projedir.

Ock

 ‘Kağıt Üzerinde Oynanan Zeka Oyunları’ isimli eTwinning projesinde okulumuz kurucu ortaklar arasındadır.

Ock

TwinSpace

ONLhttps://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning/projects/online-our-new-learning-innovative-network-education-0/twinspaceINE-Our New Learning Innovative Network for Education

Ock

Nazilli Sosyal Bilimler Lisesinin İtalya koordinatörlüğünde Slovenya, Litvanya ve Hıratistan ile birlikte hazırladığı ‘’Connect-enjoy mountains & learning outdoors’’ isimli Erasmus K229 projesi 21860 Euro’luk hibe almaya hak kazandı. Doğa eğitimini konu alan proje iki yıl sürecek.

Ock

Bilişim teknolojilerinin kaçınılmaz bir ihtiyaç hale geldiği yüzyılımızda  eğitiminde yeni ve yaratıcı modellerin arayışını da beraberinde getirmiştir.  Sürece hakim olmak ve yönetebilmek, teknolojiden en iyi şekilde yararlanmak için öğretmen ve öğrencilerimizin  bilgilerinin güncellenmesini hedefledik.  Bu amaçlar hizmetiçi kurslardan faydalanmak  ve ortak projeler üretmek istedik.

Ock

Bakanlığımızca yayınlanan ‘Proje Okulları Yönetmeliği’ doğrultusunda okulumuzda durum analizi yaparak öncelikler belirlendikten sonra  sorun olarak tesbit ettiğimiz alanları projelerle iyileştirmeye çalışıyoruz. Projelerin yazılmasında kendi ihtiyaçlarımız, okul gelişim planı, İlçe ve İlimizin  hedefleri, 2023 Eğitim vizyonu, AB öncelikleri, göz önünde bulunduruyoruz.

Ock

2015 yılında Sosyal Bilimler lisesi olarak Ortaklarımız olan olan Fransa ‘nın koordinatörlüğünde, Norveç ve Almanya ile birlikte  başvuru yaptığımız Faces and Challenges of Europe ,Avrupa Birliğnce onaylanmış ve ilk olarak ülkemizde yapılan hazırlık toplantısı ile faaliyetlerine başlamıştır.

Ock

https://nasbuf19.weebly.com/


NASBUF’19 ( Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi Ulusal Forumu ) adında düzenlenen forumumuz bu yıl ikinci senesinde ve lise öğrencilerine yönelik bir forumdur. Forumumuzun amacı Dünya ve Türkiye’deki ekonomik, teknolojik ve sosyal gelişmelerde öğrenci arkadaşlarımızın ülke sorunlarına olan duyarlılıklarını arttırmak ve onlara bilinç kazandırmaktır. Hedefimiz günümüzde oluşan sorunların objektif bakış açısıyla barışçıl olarak sorunları çözmek, ilerleyen zamanlarda bu tür sorunları ortadan kaldırılmasında ön ayak olmaktır.

Ara

Lise öğrencilerine hayatları boyunca kullanacakları temel hukuk bilgisinin verilmesi, vatandaşlık ve hak arama bilincinin kazandırılması amacıyla bir dizi konferans, panel, gezi, tanıtım, uygulama, afiş-kitapçık hazırlama, fikir yazıları yazma deneme ve makale yarışmaları faaliyetlerini kapsamaktadır.

Kas

Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi olarak öğrenim görmekte olan öğrencilerimiz ve personelimizin Sağlıklı Beslenme  ve Hareketli Yaşam konularındaki farkındalık düzeylerinin arttırılmasına ve eksik  olan bilgilerin tamamlanmasına yardımcı olmak,  beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlıklarında  pozitif yönde değişim sağlanmasına  yönelik çalışmalarda bulunmaktır.

Kas

‘Kalite Bizim İşimiz’ sloganıyla uygulan performans sistemi ile ilimizde okullarda ortak bir yönetim anlayışının hayat geçirilmesi, etkin liderlik, mutlu bir okul toplumu, ortak yönetim anlayışı ve güçlü bir kurum kültürü hedeflenmektedir. 

Ekm

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca LİSE öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Teknolojik Tasarım ve Tarih alanlarında ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI düzenlenmektedir.

Ekm

2015 yılında Sosyal Bilimler lisesi olarak Ortaklarımız olan olan Fransa ‘nın koordinatörlüğünde, Norveç ve Almanya ile birlikte  başvuru yaptığımız Faces and Challenges of Europe ,Avrupa Birliğnce onaylanmış ve ilk olarak ülkemizde yapılan hazırlık toplantısı ile faaliyetlerine başlamıştır. 

Ekm

‘OKULUM BİRİNCİ YARIŞMASI’, BAHÇE VE KANTİN KATEGORİSİNDE İL BİRİNCİSİYİZ